<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1669275279817593&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Viisi syytä käyttää Osaketyökalua

Suomesta mukana ovat lähes kaikki pörssin päälistan osakkeet, joilla on riittävä pörssihistoria. Ulkomaisista osakkeista mukana ovat 600 suurinta eurooppalaista yhtiötä, 500 suurinta yhtiötä Yhdysvalloista ja kiinnostavimmat teknologiayhtiöt.

  1. Säästät aikaa ja löydät parhaat osakkeet helposti.
  2. Näet osakkeista kaikki sijoittajalle olennaiset tiedot ja tunnusluvut yhdestä työkalusta.
  3. Vertaile osakkeita tunnuslukujen, kokonaispisteiden tai faktoreiden perusteella. Voit muodostaa oman osakejoukon ja vertailla niitä.
  4. Löydät paljon erilaisia sijoitusideoita teemoittain ja sijoitustyyleittäin. Poimi sijoitusideoista itsellesi sopivimmat.
  5. Työkalussa on mukana valmiita mallisalkkuja, joilla on erinomaiset tuotto-riski-historiat. Strategioissa on hyödynnetty maailman johtavaa sijoitustutkimusta, sijoittajan työkaluja sekä nykyistä markkinatilannetta.

 

Me kannustamme oman ajattelun kehittämiseen ja siihen, että jokainen voi olla oma salkunhoitajansa. Moderni sijoittaja ei tarvitse kallista varainhoitajaa, eikä analyytikkoa kertomaan, pitääkö jotain osaketta ostaa tai omassa salkussa olevia osakkeita myydä.

Timo-Heikkila

Timo Heikkilä

Perustajayrittäjä, Sijoittaja.fi

KOKEILE SIJOITTAJAN TYÖKALUJA

Ole oma salkunhoitajasi, ja ota käyttöön suositut sijoittajan työkalut 11,90 €/kk! Saat käyttöösi työkalut ja lukuoikeuden koko sisältöön.

Ei sitovaa määräaikaa, vaan tilaus on voimassa niin kauan kuin tarvitset apua sijoittamiseen.

Kokeile 14 vrk ilmaiseksi!



 

TUTUSTU OSAKETYÖKALUUN

 

Osaketyökalun pisteytys auttaa vertailussa ja valinnassa

Osaketyökalu on monipuolinen työkalu osakkeiden etsimiseen ja vertailuun. Löydät työkalusta helposti omaan sijoitustyylisi houkuttelevimmat osakkeet.

Osaketyökalun kehitys pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme.

Kokeile 14 vrk ilmaiseksi!

USEIN KYSYTTYÄ TYÖKALUSTA

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Katso usein kysytyt kysymykset tai ota yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostin: info@sijoittaja.fi tai sivuiltamme löytyvän chatin avulla, niin autamme sinua!

  • Miten työkalu pisteyttää osakkeet?
  • Osaketyökalu pisteyttää osakkeet kuuden pääfaktorin perusteella siten, että 10 = paras ja 1 = heikoin. Kokonaispisteet lasketaan painotettuna keskiarvona kuudesta faktorista siten, että skaala on 1 – 100 pistettä.

    Kokonaispisteet kertovat osakkeen houkuttelevuudesta pisteytyksemme perusteella – mitä korkeammat pisteet, sitä houkuttelevampi osake on.

    Momentti mittaa osakkeen lyhyen aikavälin (3, 6 ja 12 kk) kurssikehitystä. Hyvä kurssitrendi = korkeat pisteet.

    Kokonaisriski mittaa osakkeen kurssiriskiä (volatiliteetti, beeta-kerroin, likviditeetti) ja liiketoiminnan riskiä. Matala riski = korkeat pisteet.

    Laatu mittaa yhtiön laatua. Laatu lasketaan operatiivisen tuloksen vakaudesta, ROE:sta, taseen vakavaraisuudesta sekä tulostrendistä.

    Arvo lasketaan osakkeen arvostusluvuista (P/E, EV/EBIT, osinkotuotto-%). Matala arvostustaso = korkeat pisteet.

    Kasvu lasketaan yhtiön ennustetuista liikevaihdon ja tuloksen kasvusta sekä toteutuneista kasvuluvuista. Voimakas kasvu = korkeat pisteet.

    Osinko kertoo, mitkä ovat ns. osinkokoneet. Osinkopisteet lasketaan osingon vakaudesta ja kasvusta historiassa sekä nykyisestä ja ennustetusta osinkotuotosta. Painotamme osinkopisteissä nousevaa osinkohistoriaa nykyistä osinkotuottoa enemmän.

  • Kuinka usein Osaketyökalu päivitetään?
  • Osaketyökalujen kokonaispisteytys päivitetään kaksi kertaa kuukaudessa ja momentti-pisteet kerran viikossa. Työkalu sisältää myös tuotto- ja riskilukuja sekä arvostuskertoimia, jotka päivitetään useamman kerran viikossa.

  • Miten työkalun kärkiosakkeet ovat tuottaneet?
  • Olemme seuranneet Osaketyökalun parhaat pisteet saaneiden osakkeiden tuottokehitystä Osaketyökalun perustamisesta lähtien. Parhaat pisteet saaneet osakkeet ovat systemaattisesti voittaneet vertailuindeksit. Lue lisää osaketyökalun tuotosta.

  • Mitkä osakkeet ovat työkalussa? Miksi osake puuttuu työkalusta?
  • Suomesta mukana ovat lähes kaikki pörssin päälistan osakkeet, joilla on riittävä pörssihistoria. Riittävän pitkä pörssihistoria on noin 1,5 vuotta. Tästä syystä esimerkiksi uusimmat listautujat eivät löydy työkalusta. Historiaa vaaditaan, jotta suurin osa pisteytyksen osa-alueista voidaan mitata riittävän luotettavasti.

    Ulkomaisista osakkeista mukana ovat 600 suurinta eurooppalaista yhtiötä (STOXX Europe 600 -indeksin osakkeet) ja yli 500 suurinta yhtiötä Yhdysvalloista (S&P 500- ja NASDAQ 100 -indeksien osakkeet). Esimerkiksi Etelä-Korea (Samsung ja Hyundai) ja Japani (Toyota, Sony) eivät ole mukana

ALOITA TYÖKALUN KÄYTTÖ