Osaketyökalu

LÖYDÄ HOUKUTTELEVIMMAT OSAKKEET

ALOITA SIJOITTAJA.FI-JÄSENYYS TÄSTÄ!

Osaketyökalu

Osaketyökalu on monipuolinen työkalu osakkeiden etsimiseen ja vertailuun, josta  löydät helposti sijoitustyylisi houkuttelevimmat osakkeet.

Työkalussa on osakkeiden tärkeimmät tunnusluvut sekä valmiita TOP-listoja ja mallisalkkuja. Löydät työkalusta ajantasaiset listat mm. parhaista laatu-, arvo-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta. 

MUKANA YLI 1200 OSAKETTA

Suomesta mukana ovat lähes kaikki pörssin päälistan osakkeet, joilla on riittävä pörssihistoria. Ulkomaisista osakkeista mukana ovat 600 suurinta eurooppalaista yhtiötä ja 500 suurinta yhtiötä Yhdysvalloista.

Osaketyökalu kuuluu Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen.

ALOITA SIJOITTAJA.FI-JÄSENYYS TÄSTÄ!

SIJOITUSTYYLIISI SOPIVAN OSAKKEEN VALINTA

Mihin osakkeisiin sijoittaa?  Miten löydän oman sijoitustyylin mukaiset osakkeet? Miten vältän riskiosakkeet?

Nämä ovat tyypillisiä sijoittajan ongelmia osakkeita miettiessä. 

OSAKETYÖKALU OSAKSI OSAKEVALINTAA 

Osaketyökalusta löydät helposti sijoitustyyliisi houkuttelevimmat osakkeet, tärkeimmät tunnusluvut ja pisteytyksen, jonka avulla voi vertailla eri osakkeita.

Voit hakea osakkeita esimerkiksi nimellä, kaupankäyntikoodilla eli tikkerillä, maalla, toimialasektorilla, tunnusluvuilla, sijoitustyylillä tai ISIN-koodilla.

Ole oma salkunhoitajasi

Osaketyökalun avulla voit sijoittaa kuin ammattilainen. Löydät osaketyökalusta aina ajantasaiset listat mm. parhaista laatu-, arvo-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

Vertaile osakkeita

Vertaile osaketyökalun avulla osakkeita tunnuslukujen, kokonaispisteiden tai faktoreiden perusteella. Voi muodostaa oman osakejoukon ja vertailla niitä.

Sijoitusideoita

Löydät paljon erilaisia sijoitusideoita teemoittain ja sijoitustyyleittäin. Valitse sijoitusideoista itsellesi sopivin.

Valmiita mallisalkkuja

Mallisalkuilla on erinomaiset tuotto-riski-historiat. Strategioissa on hyödynnetty maailman johtavaa sijoitustutkimusta ja sijoittajan työkaluja sekä nykyistä markkinatilannetta. 

ALOITA SIJOITTAJA.FI-JÄSENYYS TÄSTÄ!

Tutustu osaketyökaluun

Katso nyt video, jossa näytämme mitä kaikkea osaketyökalusta oikein löytyy. Osaketyökalulla pystyt kätevästi etsimään osakkeita eri kriteereillä ja osakkeen nimellä tai lyhenteellä.

Usein kysyttyä työkalusta


 • arrow Työkalun kehityksen takana
 • Osaketyökalun kehitys pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme.  Hyödynnämme työkalun pisteytyksessä omaa ja ulkopuolisten tarjoajien dataa.

  Työkalua on kehitetty vuodesta 2013 alkaen.

  Sijoittaja-ryhmässä työskentelee yli 10 eri osa-alueen ammattilaista.

 • arrow Kuinka usein työkalu päivittyy?
 • Osaketyökalujen kokonaispisteytys päivitetään kaksi kertaa kuukaudessa ja momentti-pisteet kerran viikossa. Työkalu sisältää myös tuotto- ja riskilukuja sekä arvostuskertoimia, jotka päivitetään useamman kerran viikossa.
 • arrow Miten työkalu pisteyttää osakkeet?
 • Osaketyökalu pisteyttää osakkeet kuuden pääfaktorin perusteella siten, että 10 = paras ja 1 = heikoin. Kokonaispisteet lasketaan painotettuna keskiarvona kuudesta faktorista siten, että skaala on 1 – 100 pistettä.

  Kokonaispisteet kertovat osakkeen houkuttelevuudesta pisteytyksemme perusteella – mitä korkeammat pisteet, sitä houkuttelevampi osake on.

  • Momentti mittaa osakkeen lyhyen aikavälin (3, 6 ja 12 kk) kurssikehitystä. Hyvä kurssitrendi = korkeat pisteet.
  • Kokonaisriski mittaa osakkeen kurssiriskiä (volatiliteetti, beeta-kerroin, likviditeetti) ja liiketoiminnan riskiä. Matala riski = korkeat pisteet.
  • Laatu mittaa yhtiön laatua. Laatu lasketaan operatiivisen tuloksen vakaudesta, ROE:sta, taseen vakavaraisuudesta sekä tulostrendistä.
  • Arvo lasketaan osakkeen arvostusluvuista (P/E, EV/EBIT, osinkotuotto-%). Matala arvostustaso = korkeat pisteet.
  • Kasvu lasketaan yhtiön ennustetuista liikevaihdon ja tuloksen kasvusta sekä toteutuneista kasvuluvuista. Voimakas kasvu = korkeat pisteet.
  • Osinko kertoo, mitkä ovat ns. osinkokoneet. Osinkopisteet lasketaan osingon vakaudesta ja kasvusta historiassa sekä nykyisestä ja ennustetusta osinkotuotosta. Painotamme osinkopisteissä nousevaa osinkohistoriaa nykyistä osinkotuottoa enemmän.
 • arrow Mitkä osakkeet ovat työkalussa? Miksi osake puuttuu työkalusta?
 • Suomesta mukana ovat lähes kaikki pörssin päälistan osakkeet, joilla on riittävä pörssihistoria. Riittävän pitkä pörssihistoria on noin 1,5 vuotta. Tästä syystä esimerkiksi uusimmat listautujat eivät löydy työkalusta. Historiaa vaaditaan, jotta suurin osa pisteytyksen osa-alueista voidaan mitata riittävän luotettavasti.

  Ulkomaisista osakkeista mukana ovat 600 suurinta eurooppalaista yhtiötä (STOXX Europe 600 -indeksin osakkeet) ja 500 suurinta yhtiötä Yhdysvalloista (S&P 500 -indeksin osakkeet). Esimerkiksi Etelä-Korea (Samsung ja Hyundai) ja Japani (Toyota, Sony) eivät ole mukana

 • arrow Miten työkalun kärkiosakkeet ovat tuottaneet?
 • Olemme seuranneet Osaketyökalun parhaat pisteet saaneiden osakkeiden tuottokehitystä Osaketyökalun perustamisesta lähtien. Parhaat pisteet saaneet osakkeet ovat systemaattisesti voittaneet vertailuindeksit. Lue lisää osaketyökalun tuotosta.

ALOITA SIJOITTAJA.FI-JÄSENYYS TÄSTÄ!